Ingrediente:
200 gr unt
200 gr zahar
200 ml lapte
250 gr faina
50 gr cacao
50 gr ciocolata
4 oua
1 praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
1 praf de sare
Sos de ciocolata:
20 gr cacao
100 gr unt
60 gr zahar
esenta de rom
Decor: zmeura proaspata, sos de ciocolata
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pun ingredientele de mai sus si se amesteca bine.
Punem cratita pe foc, amestecand pana ce untul se topeste complet iar sosul incepe sa fiarba. Se amesteca cca 2-3 min apoi ia de pe foc si lasam sa se racesca.
Cand este complet rece se adauga esenta de rom si amestecam.
Blatul: Intr-o cratita se pune zaharul, laptele, cacao, ciocolata si untul taiat cuburi. Se amesteca si se pune la foc mic. Dupa primul clocot se ia de pe foc si se lasa sa se racesca complet.
Intr-un vas se mizeaza ouale cu vanilie si praful de sare. Se adauga treptat compozitia racita, se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si mixam. Vom obtine o compozitie ca o smantana. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul incins, la foc mic cam 30-35 de min.
Se lasa sa se racesca complet apoi se inlatura intr-un strat foarte subire partea de sus a prajiturii. Se toarna sosul rece de ciocolata, astfel incat negresa sa absoarba sosul ca si cum s-ar insiropa.
Se lasa 30 min la rece apoi se portioneaza. Fiecare prajitura se decoreaza cu sos de ciocolata si zmeura proaspata.
Vezi mai multe retete pe marya.ro.
200 gr unt
200 gr zahar
200 ml lapte
250 gr faina
50 gr cacao
50 gr ciocolata
4 oua
1 praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
1 praf de sare
Sos de ciocolata:
20 gr cacao
100 gr unt
60 gr zahar
esenta de rom
Decor: zmeura proaspata, sos de ciocolata
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pun ingredientele de mai sus si se amesteca bine.
Punem cratita pe foc, amestecand pana ce untul se topeste complet iar sosul incepe sa fiarba. Se amesteca cca 2-3 min apoi ia de pe foc si lasam sa se racesca.
Cand este complet rece se adauga esenta de rom si amestecam.
Blatul: Intr-o cratita se pune zaharul, laptele, cacao, ciocolata si untul taiat cuburi. Se amesteca si se pune la foc mic. Dupa primul clocot se ia de pe foc si se lasa sa se racesca complet.
Intr-un vas se mizeaza ouale cu vanilie si praful de sare. Se adauga treptat compozitia racita, se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si mixam. Vom obtine o compozitie ca o smantana. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul incins, la foc mic cam 30-35 de min.
Se lasa sa se racesca complet apoi se inlatura intr-un strat foarte subire partea de sus a prajiturii. Se toarna sosul rece de ciocolata, astfel incat negresa sa absoarba sosul ca si cum s-ar insiropa.
Se lasa 30 min la rece apoi se portioneaza. Fiecare prajitura se decoreaza cu sos de ciocolata si zmeura proaspata.
Vezi mai multe retete pe marya.ro.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/reteta-zilei-negresa-cu-zmeura_1436151.html#ixzz31Fdcjd1K
No comments:
Post a Comment