Welcome to my recipe collection.

These recipes offer a delicious mix of new and old world flavors. From the kitchens of my mother and grandmother in Transylvania to the new fusion mixes from my home kitchen in Canada. I have been inspired by the fickle tastes of my children ( vegetarian, pescatarian or whichever way the wind may blow) and my desire to become healthier without compromising taste. I hope you enjoy reading this as much as I have enjoyed writing it. Leave me comments and your favorite recipes!

Saturday, September 06, 2014

MEGGYES SÜTI

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 30 dkg puha \"Vénusz sütőmargarin
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 2 üveg meggy (kb. 70-80 dkg)

Elkészítés:

1.) A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet egy szűrőn lecsepegtetjük.

2.) A tojásokat kettéválasztjuk, két külön tálba. A fehérjét egy csipet cukorral kemény habbá verjük (konyhai robotgéppel).

3.) A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd a puha margarinnal, a liszttel, a sütőporral és a tejjel simára keverjük az egészet. Ha kész, óvatosan belekeverjük a tojáshabot.

4.) Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (közepeset), és belesimítjuk a tésztát. A tetején szépen elosztjuk a meggyet, és a süteményt a sütőbe toljuk. 180 fokon, kb. 50 perc alatt lesz kész.

5.) Ha megsült, porcukorral megszórjuk, és kockákra vágva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

További receptek és fotók a Morzsáló blogban!


 Nagyon finom!

No comments: