Hozzávalók:
- 6 tojás
- 30 dkg puha sütőmargarin
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 45 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
- 2 üveg meggy (kb. 70-80 dkg)
Elkészítés:
1.) A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet egy szűrőn lecsepegtetjük.
2.) A tojásokat kettéválasztjuk, két külön tálba. A fehérjét egy csipet cukorral kemény habbá verjük (konyhai robotgéppel).
3.) A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd a puha margarinnal, a liszttel, a sütőporral és a tejjel simára keverjük az egészet. Ha kész, óvatosan belekeverjük a tojáshabot.
4.) Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (közepeset), és belesimítjuk a tésztát. A tetején szépen elosztjuk a meggyet, és a süteményt a sütőbe toljuk. 180 fokon, kb. 50 perc alatt lesz kész.
5.) Ha megsült, porcukorral megszórjuk, és kockákra vágva tálaljuk.
2.) A tojásokat kettéválasztjuk, két külön tálba. A fehérjét egy csipet cukorral kemény habbá verjük (konyhai robotgéppel).
3.) A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd a puha margarinnal, a liszttel, a sütőporral és a tejjel simára keverjük az egészet. Ha kész, óvatosan belekeverjük a tojáshabot.
4.) Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (közepeset), és belesimítjuk a tésztát. A tetején szépen elosztjuk a meggyet, és a süteményt a sütőbe toljuk. 180 fokon, kb. 50 perc alatt lesz kész.
5.) Ha megsült, porcukorral megszórjuk, és kockákra vágva tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
További receptek és fotók a Morzsáló blogban!
Nagyon finom!
További receptek és fotók a Morzsáló blogban!
Nagyon finom!
No comments:
Post a Comment