Gyermekkorom egyik kedvenc tesztaja. Szinte latom a nagy tesztastalat letakarva, ahonnan kigyozik felem a mindent elmoso, mindent bevono fenseges vanilias cukros sult kottesteszta illata. Ami kicsi akarat van bennem az is eltunik. Csak eppen bekukkintok az asztalkendo ala, mondom magamnak, de az illat es a szep piros, tetejen ropogosra sult felcsavart tesztak latvanya tul sok s gyorsan kiemelek eggyet, s elfutok a haz oldalahoz ahol apro kis darabokra torve, -hogy tovabb tartson az elvezet-, lassan megeszem. Miutan ferhezmentem en is sokszor megsutom, de soha sem tudom olyan finomra, szajba olvadora sutni mint a nagymamam es edesanyam darazsfeszke. Nagyon buszke es boldog vagyok mert a kislanyom is megsutotte az elso darazsfeszket es nagyon finomra sikerult. Ezeket a fenykepeket o keszitette az elso probalkozasarol.
hozzavalok a tesztahoz :
21/2 dg (21g; ...tbsp) eleszto
4 -5 evokanal (4 - 5 tbsp) tej
1/2 kg (...cup) liszt
5 db tojassargaja
10 dg (100g; ...cup) cukor
... a keneshez:
25 dg (250g; ...cup) vaj
30 dg (300g; ...cup) cukor
.... a locsolashoz:
1/2 l (2 cup) tej
1 kanal (1 tbsp) erosen vanilias cukor
Egy cseszebe beleontunk 4 - 5 evokanal langyos tejet egy kiskanal cukrot es az elesztot. Konnyeden osszekavarjuk es hagyjuk hogy az eleszto felfusson.
A lisztet osszegyurjuk a tojassargakkal, cukorral, felfuttatott elesztovel, ha szukseges meg egy kis tejjel, hogy nyujthato legyen.
rakenjuk a cukorral osszekavart
vajat es felsodorjuk:
No comments:
Post a Comment