Eggyik kedvenc edessegunk. Nagymamam es azutan edesanyam szokta csinalni, s ezzel vart haza. Konnyen elkeszul csak egy jo palacsintsutore van szukseg.
Szukseges:
4 tojas, szetvalasztjuk a sargajat a feherjetol
4 dkg margarin
12 dkg liszt
1/2 liter tej
1 csomag vanilia cukor
4 evokanal kristaly cukor
pici so
vaj a suteshez
a fenti anyagokat jol osszekeverjuk s mikor szep sima, hozzaadjuk a 4 tojasfeherjebol keszitett habot, Ezt konnyen kavarjuk bele hogy lehetoleg ne torjuk ossze a habot.
a palacsinta sutot megkenjuk vajjal vagy olajjal, s ontunk bele a tesztabol. Addig sutjuk mig a felso fele szep holyagos. Akkor kicsusztatjuk egy talra es vanilias cukorral meghintjuk. A kovetkezo palacsintat a masik tetejere teszem. Az utolso palacsintat az aljaval felfele tesszuk.
Jo etvagyat!!!
No comments:
Post a Comment