Welcome to my recipe collection.

These recipes offer a delicious mix of new and old world flavors. From the kitchens of my mother and grandmother in Transylvania to the new fusion mixes from my home kitchen in Canada. I have been inspired by the fickle tastes of my children ( vegetarian, pescatarian or whichever way the wind may blow) and my desire to become healthier without compromising taste. I hope you enjoy reading this as much as I have enjoyed writing it. Leave me comments and your favorite recipes!

Thursday, November 24, 2011

MASCARPONES EPRES PISKOTA

Ketfele valtozat letezik, egy konnyebb, gyorsabb es egy finomabb... A konnyebb tipusu bolti babapiskotabol keszul, mig az idoigenyesebbhez hazilag kell megsutni a babapiskotat. 

Hozavalok:
30 dkg eper negyedekre vagva
25 dkg mascarpone sajt
2 csomag vanilias cukor
1 csomag babapiskota/ hazilag sutott piskota

A hazi piskota hozzavaloi: 5 tojas, 5 evokanal liszt, 5 evokanal cukor, 1 csomag sutopor es egy csipet so.
A tojasokat ketfele valasztjuk, felverjuk a habot es lazan hozzakeverjuk a lisztet, sargajat, sutoport, sot. Kivajazott tepsibe toltjuk, elomelegitett sutoben 30-40 perc alatt megsutjuk. Ha kihul osszerakjuk a tortat. A piskotara rakenjuk a cukorral elkevert mascarponet, es ratesszuk a negyedbe vagott epreket.

Ha babapiskotaval keszul: egy uvegtal aljara lefektetjuk a piskotakat, es ugyanigy rapakoljuk a tobbi hozzavalot.

No comments: