Hozzávalók
közepes tortaformához
200 g darált mák
4 közepes alma hámozva, lereszelve
3 egész tojás
maréknyi dió durvára törve
1 tk őrölt fahéj
nagy maréknyi aszalvány apróra vágva: szilva, sárgabarack, mazsola (vörös és fehér), vörös áfonya
tehető bele ezen túlmenően kevés kandírozott gyümölcs is
édesítéshez: sütéshez is megfelelő édesítőszer vagy eritrit, stevia vagy méz
Elkészítés
Reszelt egy nagyobb keverőtálba a hámozott almákat, keverd hozzá a darált mákot, a durvára tört diót, az aszalványokat, a fahéjat, az édesítőszert. Ezután üsd hozzá a tojásokat. A masszát a kezeddel gyúrd át alaposan.
A masszát borítsd a sütőpapírral bélelt tortaformába, és előmelegített sütőben süsd 35-40 percig 180-as hőfokon, légkeverő módban.
Ha megsült, hagyd kihűlni és szórd meg kevés szőlőcukorral.
Van ennek a sütinek ún. hagyományos változata is, korábban előszeretettel készítettem, itt található a recept
No comments:
Post a Comment