Hozzávalók személyenként
1 közepes cékla
1/3 meghámozott alma apróra vágva
kb. 2 dkg félkemény félzsíros sajt apróra vágva (trappista, edami, ementáli…)
kb. 2 dkg fetasajt vagy félzsíros, lágy krémfehér sajt
3-4 szem dió apróra vágva
friss rozmaring vagy petrezselyem díszítéshez
Elkészítés
A megmosott céklát bő vízben főzzük puhára.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd hámozzuk meg.
Vájjuk ki a belsejét. Készíthető belőle reszelt almával dúsított püré, de felhasználható sütihez is. Sütihez recept >>
Helyezzük jénai tálba vagy tepsibe.
Töltsük meg rétegesen – alma, félkemény sajt, zöldfűszer -, a tetejére kerüljön a dió és a lágy sajt és kevés félkemény sajt.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 15-20 percig.
Köret nélkül is laktató. Ajánlott köret: rizs, bulgur, köles.
No comments:
Post a Comment