Welcome to my recipe collection.

These recipes offer a delicious mix of new and old world flavors. From the kitchens of my mother and grandmother in Transylvania to the new fusion mixes from my home kitchen in Canada. I have been inspired by the fickle tastes of my children ( vegetarian, pescatarian or whichever way the wind may blow) and my desire to become healthier without compromising taste. I hope you enjoy reading this as much as I have enjoyed writing it. Leave me comments and your favorite recipes!

Tuesday, January 14, 2020

SURU UJEVI LENCSE LEVES

Hozzávalók -4+ adaghoz:

  • 30 dekagramm lencse
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 1 darab paradicsom
  • másfél teáskanálpirospaprika
  • 2 darab babérlevél
  • ízlés szerint kolbász
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

1. A lencsét mossuk meg és áztassuk be egy éjszakára.
2. Az olívaolajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, a felkarikázott répát és fehérrépát. Hagyjuk a répákat pár percig párolódni, hogy puhák legyenek.
3. Mehet rá az elkészült zöldségekre a pirospaprika, keverjünk rajta párat, hogy a paprika megolvadjon, majd mehet bele a leszűrt lencse is.
4. Öntsük fel az egészet annyi vízzel, hogy ellepje, majd adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot és a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk.
5. Alacsony lángon, fedővel nagyjából 50 percig főzzük a levest, amíg a lencse meg nem puhul. Félidőnél tegyük bele a karikára vágott kolbászt is.

6. Tejföllel vagy egy kis pirított baconnel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

No comments: