100 g mandulaliszt
50 g őrölt dió
50 g zabpehelyliszt (gluténmentes zabliszt is kapható)
100 g felkockázott hideg vaj
1 egész tojás
8 dkg eritrit
1/2 mk vaníliaőrlemény
Elkészítés
A hozzávalókat gyúrd egynemű masszává. Lágy, könnyen formázható masszát kapsz. Ha nehéz vele dolgozni, kis időre tedd a hőtőbe.
A masszából csípj kisebb darabokat, enyhén lisztezett felületen sodorj belőle kb. egy centis rudakat, majd késsel vágd 2-3 centiméteresre és sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire.
Kerek formákat is készíthetsz, formál kb. 2 centis hengereket a tenyeredben, majd lapítsd össze.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon (légkeverőn) süsd kb. 12-15 percig. (Sütésnél figyelj, mert gyorsan sül, hamar megbarnulhat, odaéghet.)

A sütiket még melegen hempergesd meg szőlőcukorban vagy porcukorban.
Nagyon finom, zárt dobozban napokig tárolható.
No comments:
Post a Comment