Welcome to my recipe collection.

These recipes offer a delicious mix of new and old world flavors. From the kitchens of my mother and grandmother in Transylvania to the new fusion mixes from my home kitchen in Canada. I have been inspired by the fickle tastes of my children ( vegetarian, pescatarian or whichever way the wind may blow) and my desire to become healthier without compromising taste. I hope you enjoy reading this as much as I have enjoyed writing it. Leave me comments and your favorite recipes!

Tuesday, January 14, 2020

MANDULAS DIOS APPRO SUTEMENY

100 g mandulaliszt
50 g őrölt dió 
50 g zabpehelyliszt (gluténmentes zabliszt is kapható)
100 g felkockázott hideg vaj
1 egész tojás
8 dkg eritrit
1/2 mk vaníliaőrlemény

Elkészítés

A hozzávalókat gyúrd egynemű masszává. Lágy, könnyen formázható masszát kapsz. Ha nehéz vele dolgozni, kis időre tedd a hőtőbe.
A masszából csípj kisebb darabokat, enyhén lisztezett felületen sodorj belőle kb. egy centis rudakat, majd késsel vágd 2-3 centiméteresre és sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire.
Kerek formákat is készíthetsz, formál kb. 2 centis hengereket a tenyeredben, majd lapítsd össze.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon (légkeverőn) süsd kb. 12-15 percig. (Sütésnél figyelj, mert gyorsan sül, hamar megbarnulhat, odaéghet.)
A sütiket még melegen hempergesd meg szőlőcukorban vagy porcukorban.
Nagyon finom, zárt dobozban napokig tárolható.

No comments: