Ketfele valtozat letezik, egy konnyebb, gyorsabb es egy finomabb... A konnyebb tipusu bolti babapiskotabol keszul, mig az idoigenyesebbhez hazilag kell megsutni a babapiskotat.
Hozavalok:
30 dkg eper negyedekre vagva
25 dkg mascarpone sajt
2 csomag vanilias cukor
1 csomag babapiskota/ hazilag sutott piskota
A hazi piskota hozzavaloi: 5 tojas, 5 evokanal liszt, 5 evokanal cukor, 1 csomag sutopor es egy csipet so.
A tojasokat ketfele valasztjuk, felverjuk a habot es lazan hozzakeverjuk a lisztet, sargajat, sutoport, sot. Kivajazott tepsibe toltjuk, elomelegitett sutoben 30-40 perc alatt megsutjuk. Ha kihul osszerakjuk a tortat. A piskotara rakenjuk a cukorral elkevert mascarponet, es ratesszuk a negyedbe vagott epreket.
Ha babapiskotaval keszul: egy uvegtal aljara lefektetjuk a piskotakat, es ugyanigy rapakoljuk a tobbi hozzavalot.
No comments:
Post a Comment