Fel kilo vagy amennyi baranyhusunk van odatesszuk egy leveses fazakba es kisse megpiritjuk. Sozzuk, borsozzuk.
Feltoltjuk vizzel(2 liter viz 2 szemelyre), hozzaadunk 2, 3 evokanal szaritott tarkonyt. Ha van friss tarkonyunk akkor 4-5 friss tarkonyszalat teszunk bele. Lassu tuzon fozzuk amig a baranyhus megfo. Ekkor 1/3 kupa (80 ml) rizset adunk hozza es lassu tuzen tovabbfozzuk amig a rizs megfo. Egy evokanal lisztbol ereszteket kavarunk, hozzaadunk 3 evokanal tarkonyos ecetet. Meleg levessel felengedjuk es a levesbe beleeresztjuk. Hagyjuk fellobbani. Megkostoljuk es izles szerint meg adunk hozza tarkonyos ecetet, sozzuk, borsozzuk. Ha van friss tarkonyunk akkor aprora vagjuk es a tanyerba a leves tetejere szorjuk talalaskor.
No comments:
Post a Comment