Welcome to my recipe collection.

These recipes offer a delicious mix of new and old world flavors. From the kitchens of my mother and grandmother in Transylvania to the new fusion mixes from my home kitchen in Canada. I have been inspired by the fickle tastes of my children ( vegetarian, pescatarian or whichever way the wind may blow) and my desire to become healthier without compromising taste. I hope you enjoy reading this as much as I have enjoyed writing it. Leave me comments and your favorite recipes!

Tuesday, October 12, 2010

TARKONYOS BARANY LEVES

Fel kilo vagy amennyi baranyhusunk van odatesszuk egy leveses fazakba es kisse megpiritjuk. Sozzuk, borsozzuk.
Feltoltjuk vizzel(2 liter viz 2 szemelyre), hozzaadunk 2, 3 evokanal szaritott tarkonyt. Ha van friss tarkonyunk akkor 4-5 friss tarkonyszalat teszunk bele. Lassu tuzon fozzuk amig a baranyhus megfo. Ekkor 1/3 kupa (80 ml) rizset adunk hozza es lassu tuzen tovabbfozzuk amig a rizs megfo. Egy evokanal lisztbol ereszteket kavarunk, hozzaadunk 3 evokanal tarkonyos ecetet. Meleg levessel felengedjuk es a levesbe beleeresztjuk. Hagyjuk fellobbani. Megkostoljuk es izles szerint meg adunk hozza tarkonyos ecetet, sozzuk, borsozzuk. Ha van friss tarkonyunk akkor aprora vagjuk es a tanyerba a leves tetejere szorjuk talalaskor.

No comments: