Hozzávalók: 1 db. csirkemell csíkokra vágva, 1-2 evőkanál olívaolaj, 1 fej hagyma apróra vágva, 1 nagyobb sárgarépa karikára szelve, egy nagyobb cikk zeller felszeletelve, 1 pohár fehérbor, 2 dl tejszín, tárkony, só, fehérbors, citromkarika.
Elkészítés: a csirke csíkokat megfuttatjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, citromkarikát, zellert és jól átpirítjuk, majd felöntjük a borral, fűszerezzük, és puhára pároljuk. (a tárkonnyal óvatosan bánjuk, mert nagyon intenzív íze van!) Ha kell, vízzel pótoljuk a pecsenyelét.
Ha megpuhult, tejszínnel behabarjuk. (a habarásba tehetünk egy kiskanál lisztet, vagy ételkeményítőt) Krokettel vagy rizzsel kínáljuk.
No comments:
Post a Comment