Edesanyam (Szakacs Martonne, szul Torok Jolan) receptje, Nyaradszereda. Nagyon finom csak nekem savat csinal.
10 hamozott krumplit sos vizben megfozni, vizet leszurom, kiteszem a lapitora es megtorom. Mikor meghult adok hozza 1/2 - 3/4 kg lisztet 2 tojast, jol osszegyurom (de nem sokaig). Lapitot meglisztezem es a tesztat 1/2 cm vastagra kinyujtom. Vizet teszek egy fazekba foni. Egy labasba prezlit teszek (1-2 tbsp) olajba es lassan megpiritom. A tesztat 5cm/5cm nagysagu kockakra vagom Kimagolom a szilvat, minden felbe teszek egy kaveskanal (1/4 tsp) cukrot es fahejat. Gombocot csinalok es a fovo, sos vizbe teszem. Ket reszbe fozom meg. Mikor feljon a viz tetejere,meg 5 percig fozom. Utanna kiszedem a szurokanallal es a prezlibe teszem.
No comments:
Post a Comment