Welcome to my recipe collection.

These recipes offer a delicious mix of new and old world flavors. From the kitchens of my mother and grandmother in Transylvania to the new fusion mixes from my home kitchen in Canada. I have been inspired by the fickle tastes of my children ( vegetarian, pescatarian or whichever way the wind may blow) and my desire to become healthier without compromising taste. I hope you enjoy reading this as much as I have enjoyed writing it. Leave me comments and your favorite recipes!

Saturday, November 20, 2010

FRIED CALAMARI

Ingrediente:
  • 4 calamari sau jumătate de kilogram de inele de calamari
  • 2 ouă
  • 1 cană de lapte
  • 1 cană de făină
  • 1 lămâie
  • 1 frunză de dafin
  • Ulei şi sare
Mod de preparare:

Spălaţi şi tăiaţi calamari. Puneţi puţin ulei într-un castron, adăugaţi suc de lămâie şi foia de dafin şi lpsaţi-le timp de jumătate de oră.
Bateţi ouăle şi amestecaţi-le cu făina într-un castron. Adăugaţi lapte şi amestecaţi până obţineţi un sos gros. După 30 de minute, luaţi calamrii şi treceţii prin sos. Prăjiţi-I într-o tigaie în ulei încins până dcapătă o culoare aurie.

No comments: