Welcome to my recipe collection.

These recipes offer a delicious mix of new and old world flavors. From the kitchens of my mother and grandmother in Transylvania to the new fusion mixes from my home kitchen in Canada. I have been inspired by the fickle tastes of my children ( vegetarian, pescatarian or whichever way the wind may blow) and my desire to become healthier without compromising taste. I hope you enjoy reading this as much as I have enjoyed writing it. Leave me comments and your favorite recipes!

Tuesday, April 17, 2018

CREMSNIT

Ingrediente:

Pentru aluat de cremșnit:

● 400 g făină
● 3 gălbenușuri
● un praf sare
● o linguriță oțet
● 2 linguri smântână
● 200 g margarină

Pentru cremă:

● 1/2 l lapte
● 3 gălbenușuri
● un ou
● 125 g zahăr
● 50 g făină
● o păstaie vanilie

Pentru servit:

● zahăr pudră
1. Pentru foi, se amestecă 200 g făină, cu gălbenușurile, sarea, oțetul și smântâna. Aluatul obținut se împarte în două bile egale. Fiecare bilă de aluat se întinde și deasupra se unge cu margarina amestecată cu restul de făină. Se împăturesc separat și se dau la rece 30 de minute. Se scot, se întind și se împăturesc din nou. Se mai lasă la rece 30 de minute. Se scot, se întind și se coc pe dosul unei tăvi.
2. Pentru cremă, se amestecă oul cu zahărul și cele trei gălbenușuri până ce se obține o cremă albicioasă. Se adaugă și făina, apoi se amestecă bine.
3. Laptele se fierbe împreună cu păstaia de vanilie tăiată în două și, când clocotește, se toarnă peste amestecul cu făină.
Se omogenizează și apoi se pune pe foc pentru 5 minute, amestecând continuu. Se trage deoparte și se amestecă până ce se răcește.
4. Într-o tavă se pune prima
foaie de cremșnit, crema, se nivelează, se acoperă cu a doua foaie și se lasă așa de pe o zi pe alta.
Se taie și se servește cu zahăr pudră deasupra.

No comments: