Welcome to my recipe collection.

These recipes offer a delicious mix of new and old world flavors. From the kitchens of my mother and grandmother in Transylvania to the new fusion mixes from my home kitchen in Canada. I have been inspired by the fickle tastes of my children ( vegetarian, pescatarian or whichever way the wind may blow) and my desire to become healthier without compromising taste. I hope you enjoy reading this as much as I have enjoyed writing it. Leave me comments and your favorite recipes!

Monday, December 26, 2011

MEDAILLON DE CERF AVEC CHAMPIGNONS SAUVAGES ET SAUCE AUX POIVRE VERT

  • 4 médaillons de cerf
  • ¼ de beurre
  • ¼ d'huile olive extra vierge
  • 2 échalotes hachées
  • 2 gousses d'ail
  • 1lb champignons sauvages
  • 1 c. à thé poivre vert entier
  • 1 c à thé thym frais
  • 1 tasse porto
  • 1 tasse demi-glaçe (fond gibier)
  • sel et poivre

Dans une poêle, mélanger le beurre et l'huile et cuire les échalotes, l'ail et le poivre vert quelques minutes. Ajouter les champignons, le thym et faire cuire.
Retirez-les et déglaçer votre poêle avec le porto et faite réduire jusqu'à il n'y ai presque plus de liquide. Ajouter la demi-glaçe et assaisonné. Laisser réduire jusqu'à consistance désiré.
Cuisson des médaillons :
Faire cuire dans une poêle avec du beurre, la cuisson sera de préférence rosé.

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