Welcome to my recipe collection.

These recipes offer a delicious mix of new and old world flavors. From the kitchens of my mother and grandmother in Transylvania to the new fusion mixes from my home kitchen in Canada. I have been inspired by the fickle tastes of my children ( vegetarian, pescatarian or whichever way the wind may blow) and my desire to become healthier without compromising taste. I hope you enjoy reading this as much as I have enjoyed writing it. Leave me comments and your favorite recipes!

Wednesday, December 22, 2010

COVRIGI CU VANILIE

Ingrediente:
800 g făină,
100 g unt,
o cană cu lapte,
patru linguri zahăr,
o jumătate de linguriţă de sare,
două ouă,
un cub de drojdie,
esenţă de vanilie,
un ou pentru uns.
 
Preparare:
1. Se face aluatul, dizolvând mai întâi drojdia cu o lingură de zahăr şi una de făină.
2. Se amestecă apoi ingredientele, mai puţin untul călduţ, care se pune la final. Se lasă la crescut, apoi se frământă câteva minute şi se împarte coca în bucăţi potrivite (de circa 80 g fiecare).
3. Bucăţile de aluat se întind fitil şi se răsucesc, apoi se lipesc la capete, formându-se cercuri. Covrigii se aşază în tavă şi se ung cu ou bătut cu zahăr, apoi se mai lasă 15 minute la crescut.
4. După ce au crescut frumos se coc, iar când sunt rumeniţi se mai ung o dată şi se scot din cuptor.
5. Se pun într-un vas acoperit, ca să rămână pufoşi.
Am pus Turkish Delight in fiecare covrig.
 

No comments: