Ingrediente:
800 g făină,
100 g unt,
o cană cu lapte,
patru linguri zahăr,
o jumătate de linguriţă de sare,
două ouă,
un cub de drojdie,
esenţă de vanilie,
un ou pentru uns.
Preparare: 800 g făină,
100 g unt,
o cană cu lapte,
patru linguri zahăr,
o jumătate de linguriţă de sare,
două ouă,
un cub de drojdie,
esenţă de vanilie,
un ou pentru uns.
1. Se face aluatul, dizolvând mai întâi drojdia cu o lingură de zahăr şi una de făină.
2. Se amestecă apoi ingredientele, mai puţin untul călduţ, care se pune la final. Se lasă la crescut, apoi se frământă câteva minute şi se împarte coca în bucăţi potrivite (de circa 80 g fiecare).
3. Bucăţile de aluat se întind fitil şi se răsucesc, apoi se lipesc la capete, formându-se cercuri. Covrigii se aşază în tavă şi se ung cu ou bătut cu zahăr, apoi se mai lasă 15 minute la crescut.
4. După ce au crescut frumos se coc, iar când sunt rumeniţi se mai ung o dată şi se scot din cuptor.
5. Se pun într-un vas acoperit, ca să rămână pufoşi.
Am pus Turkish Delight in fiecare covrig.
No comments:
Post a Comment