A ferjem kedvence; a receptnek tobb fele valtozata ismeretes, en a Horvath Ilona 1976-os szakacskonyvebe talalhato receptet hasznaltam. A tesztahoz valo anyagokat a foodprocessorba gyurtam ossze. 1/2 evokanal (tbsp) teszta darabokat vettem ki es kezzel kicsi kifliket formaltam belole. 370 F on sutottem 15 min-ig.
25 dkg (250 g) liszt
20 dkg (200 g) vaj vagy margarin
10 dkg (100 g) porcukor
10 dkg (100 g) daralt mandula/dio
10 dkg (100 g) vanilias porcukor a hinteshez
A tesztahoz tartozo anyagokat gyorsan osszegyurjuk, ceruza vastagsagu hosszu rudakat sodrunk, 5 cm hosszura daraboljukes kifliket formalunk beloluk. Kozepes tuznel egesz vilagosra sutjuk es forron vanilias cukorba forgatjuk.
Ugy is keszithetjuk hogy megsutes utan cukorba forgatas helyett a kiflivegeket csokolade mazba martjuk.
No comments:
Post a Comment