Nagyon finom es konnyu elkesziteni. En nem vagtam kette es toltottem meg ahogy a recept keri mert nagyon poronyonak talaltam es nem tudtam elvagni. De igy is nagyon finom.
Hozzavalok:
28 dkg (280g) liszt
28 dkg (280g) vaj vagy margarin
28 dkg (280g) dio darabosra vagra
28 dkg (280g) cukor
9 g fahej
3-4 szem szegfuszeg (1/4 kaveskanal orolt)
15 dkg (150g) vagdalt cukorgyumolcs
3 darab tojassargaja
nyers tejszin (tej)
savanykas gyumolcsiz
A lisztet osszedolgozzuk vajjal, dioval, cukorral, finomra tort fahejjal es szegfuszeggel, a vagdalt cukorgyumolccsel, a tojasok sargajaval, es annyi nyers tejszinnel hogy gyurhato legyen. Huvejkujjnyi vastagon tepsibe nyomjuk, elegyengetjuk es mersekelt tuznel szep rozsaszinure sutjuk. Deszkara boritva kettevagjuk es megtoltjuk tetszes szerinti savanykas gyumolcsizzel. Kis szeletkekre vagjuk.
No comments:
Post a Comment