nagyon finom
3-4 jol megerett nagy banan
1 3/4 cup (425ml) liszt
1/2 cup (125ml) szaraz nem edesitett kokusz reszelek
1/3 cup (75ml) kristalycukor
1 tbsp (15ml, evokanal) sutopor
1/2 tsp (2ml, teaskanal) mindenikbol: natrium bikarbonat, so, orolt fahej
1/4 tsp (1ml) orolt szerecsendio
2 tojas
1/4 cup (50ml) vegetable oil
1/2 tsp (2ml)vanilia
Bevonat:
1/4 cup (50ml)kristalycukor
3 tbsp (45ml) sotet rum
2 tbsp (30 ml) nem edesitett kokuszreszelek
A lert 350 F (180C) melegitjuk. egy 9x5 in. (2l) puspokkenyer format vekonyan kiolajazunk. Egy edenybe a bananat villaval osszetorjuk. 1 1/2 cup (375ml) banant kell kapjunk. Egy nagy talba osszekeverjuk a lisztet, kokuszdiot, cukrot, sutoport, natrium bikarbonatot, sot, fahejat, szerecsendiot. egy kis talba villaval felverjuk a tojast, bele verjuk az olajat, vaniliat. Ezt a liszt keverek kozepebe toltjuk. Fakanallal konnyeden osszekavarjuk, annyira csak hogy a teszta nedvesnek latszik. Konnyeden bele kavarjuk a banant. Nem szabad tulkavarni. A tesztat beleontjuk az elokeszitett tepsibe, elsimitjuk a tetejet. A ler kozepen sutjuk 55 -65 percig, vagy amikor a beleszurt fogpiszkalo (tu) tisztan jon ki.
Kozben a bevonatnak egy kis edenyben osszekavarjuk a cukrot a rummal. A cukor nem fog teljesen feloldodni. Mikor a teszta megsult, tepsistol kitesszuk egy racsra. Fogpiszkaloval, palcikaval, lyukakat szurunk bele es a maz felet ralocsoljuk a forro tesztara. 10 percig a tepsibe hagyjuk hulni. Utanna kiboritjuk a racsra es a tetejere ecsettel rakenjuk a megmaradt mazt es beszorjuk a reszelt kokuszdioval. Miutan teljesen kihult belecsavarjuk plasztik es utanna aluminium foliaba. Szobahomersekleten 3 napig, a huttobe 2 hetig es a fagyasztoba 2 honapig elall.
No comments:
Post a Comment