Nagyon finom.
Teszta:
5 tojas
5 evokanal cukor
50 dg orolt dio
1 citrom lereszelt heja
1 evokanal kakao
A kakaot a cukorral 100 ml vizben megfozzuk. Miutan a cukor elolvadt hozzaadjuk a diot es jol osszekavarjuk. Miutan a massza kihulthozzakeverjuk a tojasok sargajat, a citromhejat a tojasok kemenyre vert habjat es 1 evokanal prezlit. Forro sutoben megsutjuk. Mikor kihult kettevagjuk es a kovetkezo kremmet tesszuk bele:
20 dg vaj
6 evokanal cukor
2 evokanal kakao
2 tojassargaja
rumesszenc
A cukrot felfozzuk a kakaoval egy keves vizben amig megvastagodik (egy kispohar hidegvizbe cseppentve a csepp egybe marad, nem megy szet). Mikor kihult hozzaadjuk a tojassargat es lassan a vajat es pici rum esszencet.
No comments:
Post a Comment