- 200 g finomliszt
- 75 g cukor
- 100 g vaj (hideg)
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 db tojás
- 250 g alma (savanyú)
- 1 ek citromlé
- 3 ek juharszirup
- 50 g mazola
Elkeszites:
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük. 2 tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- A lisztből a sóval, cukorral, sütőporral, tojással és a vajjal egy morzsaszerű tésztát gyúrunk.
- Az almát megmossuk, durvára reszeljük, majd a citromlével, juharsziruppal és a mazsolával együtt a tésztához keverjük.
- 2 teáskanál segítségével halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt tepsikbe. Betoljuk a sütőbe, és 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
- sütési hőfok: 200°C
- sütési mód: alul-felül sütés
No comments:
Post a Comment