INGREDIENTE
200 ml lapte 20 g drojdie proaspata/1 piculet drojdie uscata 25 ml ulei 1 lingura zahar 1 ou coaja rasa a unei lamai coaja rasa a unei portocale un praf sare 450 g faina
1. Topeste drojdia si zaharul in laptele cald intr-un recipient
inceptor. Adauga 1/2 din faina, sarea, uleiul, oul si coaja de citrice.
Omogenizeaza si completeaza cu restul de faina.
2. Aluatul va ramane usor lipicios. Da-l la crescut presarat cu
aina si acoperit cu un prosop de bucatarie curat.
3. Dupa 1-2 ore, cand aluatul si-a dublat volumul, rastoarna-l pe
blatul bine infainat si framanta-l cu mainile presarate cu faina,
aducand marginile catre interior.
4. Intinde o foaie cu o grosime de 1-2 cm folosind sucitorul,
adaugand faina ori de cate ori este nevoie. Taie gogosile cu
o forma speciala sau cu un pahar cu gura larga.
5. Asaza gogosile pe platouri presarate cu faina si lasa-le acoperite
la crescut. Framanta resturile de coca ramase dupa decupare si
intinde o alta foaie, procedand in acelasi mod.
6. Dupa cca 20-30 de minute, cand gogosile au crescut iar, prajeste-le
la temperatura mica-medie intr-o cratita cu ulei, cu partea c acoperind
cu un capac imediat ce le-ai pus la prajit (e foarte important sa
inmagazinezi toata caldura rezultata, pentru a obtine cele mai pufoase gogosi).
7. Intoarce gogosile si nu mai pune capacul. Pentru urmatoarele transe
procedeaza la fel. Scurge gogosile pufoase bine de tot de lei
si presara-le cu zahar pudra.
inceptor. Adauga 1/2 din faina, sarea, uleiul, oul si coaja de citrice.
Omogenizeaza si completeaza cu restul de faina.
2. Aluatul va ramane usor lipicios. Da-l la crescut presarat cu
aina si acoperit cu un prosop de bucatarie curat.
3. Dupa 1-2 ore, cand aluatul si-a dublat volumul, rastoarna-l pe
blatul bine infainat si framanta-l cu mainile presarate cu faina,
aducand marginile catre interior.
4. Intinde o foaie cu o grosime de 1-2 cm folosind sucitorul,
adaugand faina ori de cate ori este nevoie. Taie gogosile cu
o forma speciala sau cu un pahar cu gura larga.
5. Asaza gogosile pe platouri presarate cu faina si lasa-le acoperite
la crescut. Framanta resturile de coca ramase dupa decupare si
intinde o alta foaie, procedand in acelasi mod.
6. Dupa cca 20-30 de minute, cand gogosile au crescut iar, prajeste-le
la temperatura mica-medie intr-o cratita cu ulei, cu partea c acoperind
cu un capac imediat ce le-ai pus la prajit (e foarte important sa
inmagazinezi toata caldura rezultata, pentru a obtine cele mai pufoase gogosi).
7. Intoarce gogosile si nu mai pune capacul. Pentru urmatoarele transe
procedeaza la fel. Scurge gogosile pufoase bine de tot de lei
si presara-le cu zahar pudra.
No comments:
Post a Comment