hozzávalók / 12 adag
- 50 dkg rétesliszt
- 50 dkg finomliszt (sima finomliszt)
- 5 dkg friss élesztő
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj (vagy margarin, olvasztva)
- 10 dkg cukor
- 2 teáskanál só
- 3 db tojás (2 bele, egy a kenéshez)
- Cukros, langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
- Kelesztőtálba szitáljuk a lisztet, bele a két tojást, sót, cukrot és a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, és nagyon jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.
- Amikor megkelt, 6 cipót formálunk belőle, és letakarva újra kelesztjük.
- A cipókat kb. 50 cm-es rudakra sodorjuk, hármas fonással összefonjuk (aki tud négyes fonást, úgy is lehet, de akkor 8 cipót készítünk).
- Nagy méretű, 40x28 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, újra kelesztjük.
- Amikor duplájára kelt (megtelt vele a tepsi), felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben először 3 percig nagy lángon, utána takaréklángon szépre sütjük (kb. 20-25 perc).
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- tepsi mérete: 40x28 c
No comments:
Post a Comment