20 gram eleszto , kicsi langyos tej. (felfuttatjuk kb 15 perc) egy csuporban
1 Kilo finom liszt
25 deka olvasztott vaj
1/2 kaveskanal so
3 togas,
1 tojas sarga
4 evokanal cukor
1/2 liter langyos tej
felfuttatott elesztovel osszedolgozzuk.
A lisztet egy talba tesszuk, akkoraba amibe meg is kelhet.
A liszt kozepebe lyukat formalunk es abba tesszuk a tojasokat , felfutatott elesztot, olvasztott vajat es a meleg tejet lassan ontunk hozza, ahogy dolgozzuk a masszat.
Megkelesszuk ketszer nagyobbra.
Lisztezett lapitora egy darabkat 1 meteresre nyujtunk. Feltekereskor keresztezzuk az elejet es a veget, hogy forgataskor ne tekeredjen le.
A fat megolajozzuk es feltekerjuk.
2 tojasfeherjet felverjuk egy kicsit (csak egy kicsit)
A feltekert tesztat tojas feherjevel bekenjuk es raszorjuk a dios cukrot.
En megolajozom ahogy sutom. Jo etvagyat!!!! :)
Sent from my iPad
No comments:
Post a Comment