Welcome to my recipe collection.

These recipes offer a delicious mix of new and old world flavors. From the kitchens of my mother and grandmother in Transylvania to the new fusion mixes from my home kitchen in Canada. I have been inspired by the fickle tastes of my children ( vegetarian, pescatarian or whichever way the wind may blow) and my desire to become healthier without compromising taste. I hope you enjoy reading this as much as I have enjoyed writing it. Leave me comments and your favorite recipes!

Monday, October 11, 2010

KAKUKKFÜVES HÚS

Hozzávalók:
Kicsontozott sertéskaraj,
Őrölt bors,
Olaj -- a sütéshez,
3 fej vöröshagyma,
Piros paprika (őrölt),
2 teáskanál kakukkfű,
4 cikk fokhagyma,
2 kávéskanál majoránna,
Só.


Elkészítés:
A kicsontozott sertéskarajt felszeletelem vékony szeletekre. Kicsit kiklopfolom. (kiverem) Mindkét oldalán, gyengén sózom, borsozom. Kevés olajban a szeletek mindkét oldalát átsütöm, csak annyira, hogy színt kapjon a hús. A hússzeleteket kiveszem a zsiradékból. 3 közepes fej apróra vágott hagymát dinsztelek a zsiradékon, majd pirospaprikát szórok rá, felöntöm kevés vízzel. Visszarakom az elősütött szeleteket, majd annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Teszek a lébe 2 teáskanál kakukkfüvet, 4 cikk fokhagymát apróra vágva, (vagy préselve) és 2 kávéskanál majoránnát. Ebben a lében puhára főzöm a húst. Szükség szerint a lét sózom. Rizzsel tálalom. Pulykamellből is készíthető. Ha másnapra marad belőle, a húst hosszúkás, vékony kockákra vágom. Kockákra vágott krumplit olajban pirosra sütök, és ezt összekeverem a hússal, kevés levet teszek rá, hogy ne legyen nagyon száraz a krumpli. Tetszés szerint sózom.

No comments: