Welcome to my recipe collection.

These recipes offer a delicious mix of new and old world flavors. From the kitchens of my mother and grandmother in Transylvania to the new fusion mixes from my home kitchen in Canada. I have been inspired by the fickle tastes of my children ( vegetarian, pescatarian or whichever way the wind may blow) and my desire to become healthier without compromising taste. I hope you enjoy reading this as much as I have enjoyed writing it. Leave me comments and your favorite recipes!

Monday, October 11, 2010

TARKONYOS CSIRKEMELL


Hozzávalók: 1 db. csirkemell csíkokra vágva, 1-2 evőkanál olívaolaj, 1 fej hagyma apróra vágva, 1 nagyobb sárgarépa karikára szelve, egy nagyobb cikk zeller felszeletelve, 1 pohár fehérbor, 2 dl tejszín, tárkony, só, fehérbors, citromkarika.
Elkészítés: a csirke csíkokat megfuttatjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, citromkarikát, zellert és jól átpirítjuk, majd felöntjük a borral, fűszerezzük, és puhára pároljuk. (a tárkonnyal óvatosan bánjuk, mert nagyon intenzív íze van!) Ha kell, vízzel pótoljuk a pecsenyelét.
Ha megpuhult, tejszínnel behabarjuk. (a habarásba tehetünk egy kiskanál lisztet, vagy ételkeményítőt) Krokettel vagy rizzsel kínáljuk.

No comments: