Welcome to my recipe collection.

These recipes offer a delicious mix of new and old world flavors. From the kitchens of my mother and grandmother in Transylvania to the new fusion mixes from my home kitchen in Canada. I have been inspired by the fickle tastes of my children ( vegetarian, pescatarian or whichever way the wind may blow) and my desire to become healthier without compromising taste. I hope you enjoy reading this as much as I have enjoyed writing it. Leave me comments and your favorite recipes!

Friday, December 17, 2010

KOTTES RETES

Edesanyamtol, vagy kicsi Deditol kaptam.

½ liter tej, ebbol veszunk ki az elesztot megkeleszteni,
½ kg liszt,
1 tojas,
2 evokanal cukor (az egyik kanallal az elesztobe tesszuk),
so tetszes szerint
Az elesztot a cukros, langyos tejben felfuttatjuk, azutan az anyagokat jol osszegyurjuk. Oklomnyi darabkakakt szaggatunk es kirakjuk a lisztes lapitora, leboritjuk es kelni hagyjuk. Kisiritjuk a cipokat mikor megkeltek, olajjal megkenjuk, osszesiritjuk s aztan megint kinyujtjuk. Bo olajban kisutjuk. Ha nem siritjuk ki miutan osszecsavarjuk akkor a tepsibe is megsuthetjuk egymas melle rakva.

No comments: