Welcome to my recipe collection.

These recipes offer a delicious mix of new and old world flavors. From the kitchens of my mother and grandmother in Transylvania to the new fusion mixes from my home kitchen in Canada. I have been inspired by the fickle tastes of my children ( vegetarian, pescatarian or whichever way the wind may blow) and my desire to become healthier without compromising taste. I hope you enjoy reading this as much as I have enjoyed writing it. Leave me comments and your favorite recipes!

Tuesday, December 21, 2010

LINZI GYUMOLCSOS SZELET

Nagyon finom es konnyu elkesziteni. En nem vagtam kette es toltottem meg ahogy a recept keri mert nagyon poronyonak talaltam es nem tudtam elvagni. De igy is nagyon finom. 

Hozzavalok:
28 dkg (280g) liszt
28 dkg (280g) vaj vagy margarin
28 dkg (280g) dio darabosra vagra
28 dkg (280g) cukor
9 g fahej
3-4 szem szegfuszeg (1/4 kaveskanal orolt)
15 dkg (150g) vagdalt cukorgyumolcs
3 darab tojassargaja
nyers tejszin (tej)
savanykas  gyumolcsiz


A lisztet osszedolgozzuk vajjal, dioval, cukorral, finomra tort fahejjal es szegfuszeggel, a vagdalt cukorgyumolccsel, a tojasok sargajaval, es annyi nyers tejszinnel hogy gyurhato legyen. Huvejkujjnyi vastagon tepsibe nyomjuk, elegyengetjuk es mersekelt tuznel szep rozsaszinure sutjuk. Deszkara boritva kettevagjuk es megtoltjuk tetszes szerinti savanykas gyumolcsizzel. Kis szeletkekre vagjuk.



No comments: